YUKARI
Image Alt

Work and Travel USA

Work and Travel Programı

Dünyanın birçok ülkesinden lisans ve yüksek lisans öğrencisinin katılabildiği Amerika’ya özgü bir kültürel değişim programıdır Work and Travel.

İlk defa 1999 yılında Türkiye’nin de kabul edilmesiyle ülkemizde de uygulanmaya başlanan programın her yıl popülerliği üniversite öğrencileri arasında yayılarak devam ediyor. Bizler de 2001 yılından gelen tecrübeli yönetimimizle size bu programı eksiksiz sunmak için çalışıyoruz.

Güney yarım küredeki ülkelerde yaşayan üniversite öğrencileri kış aylarında, kuzey yarım küredeki ülkelerden öğrencilerin ise yaz aylarında katılabildiği programın resmi açıklama metnine https://j1visa.state.gov/programs/summer-work-travel adresinden; programı uygulama yetkisine sahip sponsor adı verilen kurumların nitelikleri ile ilgili detaylı bilgiye listesine ise; https://j1visa.state.gov/participants/how-to-apply/sponsor-search/?program=Summer%20Work%20Travel&state=any adresinden ulaşabilirsiniz.

Program sponsorları, J1 Vize programı çerçevesinde hizmet veren şirketlerdir ve her sponsorun sağlaması gereken hizmetler Amerikan Devleti tarafından belirlenmiştir. Program sponsorları da 7 gün 24 saat esasına göre öğrencilerin yasal sorumluluklarını taşımaktadırlar.

Ülkemizde maalesef yaygın bir algı oluşturularak pazarlama amaçlı kullanıldığının aksine hiçbir sponsorun birbirine belirgin üstünlüğü olmamakla birlikte birçok işveren aynı yıl içinde farklı sponsorlardan öğrenci kabul edebilmektedir. Farklı sponsorlar ile yıllar içinde çalışmamızın getirdiği tecrübeyle tavsiyemiz size en uygun maliyetli hizmeti ve çalışma ortamını sağlayabilen aracı kurumlar ile çalışmanızdır.

Farklı kültürlerin birbirini tanımasına imkan sağlayan Work and Travel çalışma programı, katılımcıların kazançları ile geçimlerini sağlamalarına ve İngilizce pratiğini geliştirmesine de imkan yaratır. Bu da ülkemizde öğrenciler arasında popüler olmasının en önemli nedenidir.

Tecrübeli bir şirketle Work and Travel programına katılmanız size baştan sona iyi organize edilmiş bir tecrübe yaşatır. Program hakkında merak ettikleriniz için aşağıda yer alan konu başlıklarını inceleyebilir ve bizlere ulaşabilirsiniz.

Work and Travel Programının Avantajları

  • İngilizcenizi geliştirebilirsiniz,
  • Farklı kültürlerden arkadaşlar edinebilir, onların kültürlerini öğrenirken kendi kültürünüzü tanıtabilirsiniz,
  • Çalışırken kazandığınız para ile kendi masraflarınızı karşılayabilirsiniz,
  • Kazandığınız parayı çalışma süreniz bittikten sonra gezmek için kullanabilirsiniz,
  • CV’ nize uluslararası bir iş deneyimi ekleyebilirsiniz.

Work and Travel Program Süresi

J1 Vizesi ile gidilen Work and Travel programında öğrencinin belirli tarihler arasında çalışmasına izin verilmektedir. Türk vatandaşları için tarih aralığı 15 Mayıs ile 1 Ekim tarihleri arasında olmakla birlikte çalışma süresi sona erdiğinde seyahat planları için ek ‘Grace Period’ olarak tanımlanmış 30 günlük yasal ek süre kullanılabilir. Öğrenciler için temel program süresi okul yaz tatillerini kapsamaktadır.

Work and Travel Başvuru Zamanlaması

Zamanlama ve başvuru süreci Work and Travel programına katılmak isteyenler için belki de en önemli başlık. Genel olarak yaklaşık 1 yıl öncesinden seyahat planları ülkemize pek yapılmazken, katılımcısının on binler olduğu, ve talebin çok yüksek seyrettiği Work and Travel programına kayıtlar her yıl Ağustos ayı gibi çeşitli kampanyalar ile başlar ve acenteler kendileri için ayırılan kotaları bir an önce doldurmaya odaklanır. Program için kontenjanlar yüksektir ancak talebe göre oldukça kısıtlı olduğu söylenebilir. Tavsiyemiz Work and Travel programı için planlamanızı 1 yıl önceden yapmanızdır. Vize görüşmelerinin Work and Travel programına özel olarak Şubat ayı gibi başladığı düşünülürse erken başvurunun önemi belki daha iyi anlaşılabilir.

Work and Travel İş Türleri ve Kazanç

Öncelikle şunu bilmelisiniz ki Work and Travel bir zenginleşme programı değildir. Tabi kültürel zenginlikten bahsetmiyoruz. Bu nedenle yaz sezonuna özgü, vasıf gerektirmeyen işlerde belki bazen çok yoğun çalışılarak elde edilen ekstra kazançları çok da hesaba katmadan programı ve gelir beklentilerinizi anlayabilmek çok önemlidir.

Program kapsamında sezonluk vasıfsız eleman ihtiyacını karşılayan işletmeler genel olarak, oteller, restoranlar, eğlence parkları ya da halka açık havuzların işletmeciliği gibi çoğunlukla sadece yaz aylarında yoğun olan işletmelerdir.

Tavsiyemiz hiçbir zaman metropollerde, film gibi bir hayat hayal etmemenizdir.

İşiniz sizi yoracak ve karşılığında Amerika’nın ekonomik şartlarında ideal bir asgari ücret kazanacaksınız. Çalışırken arkadaşlar edinecek, birikimlerinizle işinizden arta kalan zamanlarda eğlenip gezebilecek, İngilizcenizi programa katılan diğer öğrenciler ve yerleşik yaşayanlar ile pratik edebileceksiniz.

Belki geleceğin doktoru, mühendisi veya siyasetçisi olabilirsiniz ama bu program süresince vasıf gerektirmeyen işlerde çalışan bir personel olacak, Türkiye’deki ailenizden, çevrenizden görmeye alışık olduğunuz özeni belki göremeyeceksiniz. Ama iddia ediyoruz, geleceğinize ışık tutacak bir sürü tecrübe edineceksiniz.

Hayatın gerçekleriyle ekonomik gelişmişliği yüksek bir ülkede yüzleşmek istiyorsanız Work and Travel Amerika programı tam size göre.

Work and Travel 2020

Work and Travel 2020 Kayıtlarımız Başladı

Work and Travel 2020 sezonu 15 Temmuz tarihi itibarıyla başladı. Erken kayıt olmanın avantajıyla hem ekonomik hem de iş geniş pozisyonları anlamında fayda sağlayabilirsiniz. 2020 yaz aylarında Work and Travel programına katılmak isteyenler için fiyatlarımız aşağıda yer almaktadır.
Work and Travel program ücretleri kayıtların başlangıç tarihinden sonra kademeli olarak artmaktadır ve 600$’a kadar fark olabilir. Programa katılmaya karar veren öğrencilerin mümkün olduğunca erken kayıt olmalarını tavsiye etmekteyiz. Böylelikle uçak biletlerinde yaşanabilecek fiyat artışlarının da önüne geçmek mümkündür.

Work and Travel 2020 Ücret Politikamız

  • Program Maliyeti: 1899$ – 2499 $ arası (Kayıt tarihine göre değişir ve ön kayıt dahildir)
  • SEVIS Ücreti ve Vize Maliyetleri: 195 $ (Vize öncesi ödenir)
  • Uçak Bileti: 600$ – 1000$ (Vizeden Sonra Alınabilir). Biletin alındığı ve gidilecek tarihe ve lokasyona göre değişebilir
  • Harçlık: Ortalama 1000$ (İlk maaş çekinizi alana kadar gereklidir)

Self Placement

Work and Travel programında Self Placement olarak adlandırılan kendi işinizi bulduktan sonra sponsorumuz onayı ile katılabileceğiniz seçeneğin fiyatları değişkenlik gösterir ve sınırlı sayıdadır. Kendi işini bulan öğrencilerin ve işverenlerin tamamlaması gereken belgelerle bu işlemi yapabilirsiniz.

Nisan Ayına Kadar Taksit İmkanınız Var

Toplam program bedelini Nisan ayı son taksit ayı olmak üzere eşit taksitlere bölerek ödeyebilirsiniz bu da bütçenizi zorlamadan program maliyetlerini karşılayabileceğiniz anlamına geliyor.

İndirimlerimiz

Aşağıdaki şartlarda program ücretlerine ekstra indirimler eklenebilir. Adaylar maksimum bir indirimden yararlanabilir.

  • İngilizce seviyesi İleri seviyede olanlara 100$ indirim.
  • Peşin ödemelerde 100 $ indirim,
  • Gruplarda en az üç kişi olmak üzere kişi başı 100 $ indirim

Lütfen Dikkat

Work and Travel program ücretlerinde daha düşük teklifler alabilirsiniz. Tecrübemizle şunu söyleyebiliriz ki programı en uygun ücretle satın almak profesyonel hizmetleri kısıtlamaktadır. Doğru, Güvenilir ve Tecrübeli bir aracılık hizmeti almak istiyorsanız ödemelerinizde kısıtlama yaparak bu hizmetlerden vazgeçmeyin. Erken Kayıtların başladığı Temmuz 2019 tarihi düşünüldüğünde alacağınız hizmet 2021 Şubat ayında vergi iadelerine başvuruyla sonuçlanan 1,5 yıllık dönemi kapsamaktadır.

Hizmetlerimiz

  • Ön Mülakat ve Adayın Programa Uygunluğunun Belirlenmesi
  • İş Yerleştirme Süreci, İşveren ve Sponsor Mülakatları
  • DS2019 Çalışma Belgesinin Düzenlenmesi
  • Vize Harçlarının Yatırılması ve Randevuların Organizasyonu
  • Randevular Sonrası Oryantasyonlar
  • Uçak Bileti Organizasyonu
  • Yolculuk Hazırlıkları ve Varış
  • Program Süresince Sponsor Desteğiyle 7/24 Hizmet
  • Dönüş Planlaması
  • Varıştan Sonra Vergi İadesi Organizasyonu

Adım Adım Kayıt

Değerli Öğrencimiz,
Work and Travel Programına katılımınız için yapmanız gereken basit adımlar aşağıdaki gibidir. 2001 yılından bu yana tecrübeli yönetimimiz ile başvurunuz eksiksiz ve profesyonel teknolojinin de desteğiyle en detaylı biçimde oluşturulmaktadır.

1. Başvuru ve Sözleşme
2. Kayıt Ödemesi
3. Pasaport
4. Kayıt Belgeleri
5. Vize
6. Yolculuk

Kimler Katılabilir?

  • 4 Senelik Üniversitelerde Okuyan Lisans Öğrencileri (Hazırlık dahil, 1. 2. 3. sınıf)
  • 2 Senelik Ön lisans 1. Sınıf Öğrencileri
  • Yüksek Lisans 1. Sınıf Öğrencileri
  • Genel Not Ortalaması 4’lük Sistemde 2.00 ve 100’lük Sistemde 60 Üzerinde Olan Öğrenciler
  • Minimum Pre-Intermediate (Orta Seviye) İletişim Kurabilecek Seviyede İngilizce Bilen Öğrenciler

Kimler Katılamaz?

  • Açık öğretim Fakültesi Öğrencileri
  • Not Ortalaması Düşük Öğrenciler
  • Yeterli Seviyede İngilizceye Sahip Olmayan Öğrenciler
  • 28 Yaşından Büyük Öğrenciler
  • Yüksek Lisans Tez Aşamasındaki Öğrenciler
  • Doktora Öğrencileri

Program Öncesi

Program Başvuruları Ne Zaman Başlıyor ?

1 Ağustos. Programa ne kadar erken başvuru yapılırsa hem finansal açıdan hem de süreç işleyiş açısından daha rahat hareket edersiniz.

Başvuru İçin Ne Yapmam Gerekiyor ?

Kayıt ücretini yatırdıktan sonra başvurunuz resmen alınmış oluyor. Daha sonra ise size iletilen evrakları tarafımıza ileterek kayıt işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Ankara'da Olmam Şart Mı?

Hayır. Başvuru ve kayıt için gerekli evrakları email yolu ile de tarafımıza ileterek işlemleri tamamlayabilir, Work and Travel program sürecini uzaktan takip edebilirsiniz.

Amerika'da Çalışacağım İşi Siz mi Seçiyorsunuz ?

Elimizdeki iş listesinden dileğiniz işi seçebilirsiniz. Seçmiş olduğunuz iş için Skype veya İş Fuarı aracılığı ile mülakata girmelisiniz.

Arkadaşım ile Birlikte Başvuru Yaparsam Beraber Çalışabilir Miyiz?

İngilizce seviyeleriniz birbirine yakınsa evet. Ancak İngilizce seviyeleriniz arasında ciddi bir fark varsa arkadaşınız ile aynı iş yerinde farklı departmanlarda da çalışma imkanına sahipsiniz. İşveren ile yaptığınız mülakatta işverene arkadaşınızı belirtmeniz iyi olacaktır.

Yanımda Neler Götürmeliyim ?

*Valizinize koyacağınız eşyaları özenle seçmelisiniz. Gereksiz ağırlık yapacak kıyafetlerden kaçınmalısınız. Kazandığınız parayla orada alışveriş yapacağınız gerçeğini unutmayın. Doldurmuş olduğunuz valizinizi seyahat süresince yanınızda taşıyacaksınız. Yorulmak istemezsiniz.
*Önemli tüm evraklarınızın fotokopisi (2 Kopya)
*Cep Harçlığı (En az 1000 USD)
*Valiz Kilidi
*Amerika’daki iş yerinde giymeniz için belirtilen kıyafetler
*Kültür şokunu atlatmak adına ilk günler için paketli yiyecekler (Makarna, hazır çorba vs.)

Program Süresince

Uçakta Yapmam Gereken Bir Şey Var mı ?

Evet, uçakta size I-94 Formu verilecek. Bu form Amerika gümrük ve sınır güvenliğinin (Customs and Border Protection – CBP) ABD’ye giriş yapan yolculardan aldığı bir kayıt formudur.
İki bölümden oluşmaktadır.

I. BÖLÜM
1.Family Name: Soyadınız
2.First Given Name: Adınız
3.Birth Date: Doğum tarihiniz [gün-ay-yıl ]
4.Country Of Citizenship: Hangi ülke vatandaşısınız
5.Sex (Male or female): Cinsiyetiniz
6.Passport Number: Pasaport numaranız
7.Airline or Flight Number: Havayolu ya da uçuş numarası
8.Country where you live: Yaşadığınız şehir
9.City where you boarded: Uçağa nereden bindiniz
10.Adress while in the United States [Number and street]: Amerika’da kalacağınız yer [çalışacagınız işletmenin adresini ya da sponsor kuruluşunuzun adresini yazabilirsiniz]
11.City and State: Amerika’da gideceğiniz şehir ve eyalet

II.BÖLÜM – Departure Record: 14 ile 17 Arasındaki Sorular Bu Bölüme Aittir.
14.Family Name: Soyadınız
15.First Given Name: Adınız
16.Birth Date: Doğum tarihiniz
17.Country Of Citizenship: Hangi ülke vatandaşısınız

Uçaktan İndikten Sonra Ne Yapmalıyım ?

Birçok öğrencinin en büyük korkusu uçaktan indikten sonra ne yapacağını bilmemesidir. O yüzden öğrenci Amerika’ya gitmeden önce indiği havaalanından ayarlanmış olan konaklama yerine nasıl gidileceğini öğrenmiş olmalı.
Bazı işverenler anlaşma sağlandı ise öğrencileri havaalanından karşılıyor. Ancak anlaşma sağlanmadıysa öğrenci kendi imkanları ile konaklama yerine gitmelidir. Gideceğiniz yerin adresini, nasıl gideceğinizi hangi otobüs, tren ya da servis ile gideceğinizi ve iletişim kuracağınız kişinin iletişim bilgilerini lütfen yanınıza alın.

Amerika'ya Ulaştığımı Kimlere Bildirmeliyim ?

Sponsor ve işverene bildirmelisiniz. Bildiri yaptıktan sonra sponsorunuzun online sistemi veya telefon aracılığı ile S.E.V.I.S check in işlemi yapılmalıdır. Bu işlemde (iş yeriniz değil) Amerika’da konakladığınız adres ve iletişim bilgileriniz iletiliyor.

You don't have permission to register
WhatsApp'tan Yaz!